HRUŠKOVÁ POVIDLA BEZ PŘIDANÉHO CUKRU 180 g
Popis
Přesto, že se u hrušek vitamín C varem zničí, pořád jsou hrušky dobrým zdrojem vlákniny; obsahují vitamin A, vitaminy skupiny B, kyselinu listovou a minerály draslík, vápník a hořčík. Jejich vysoký podíl vody působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávicí obtíže, neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium. Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou (ta je důležitá pro růst a krvetvorbu). Hrušky jsou také nezanedbatelným zdrojem vitamínu B, přičemž nejvíce je ho obsaženo těsně pod slupkou. Díky vyššímu podílu vlákniny působí hrušky rovněž příznivě na náš zažívací trakt.
Hrušková šťáva pak zpevňuje stěny cév, působí močopudně a žlučopudně a příznivě ovlivňuje i žaludeční potíže. Pro vysoký obsah draslíku podáváme šťávu jako pomocný prostředek při poruchách srdeční činnosti.