HRUŠKY BEZ PŘIDANÉHO CUKRU 260 g

 
  • 1 z 3
 

Hrušková povidla polotuhá obsahují 100 % hrušek s přirozeně se vyskytujícími cukry.

Jsou vařená z vyzrálých hrušek, které není třeba doslazovat.

Dostupnost Skladem
105 Kč    
Kód produktu 101
Kategorie Povidla
 

Přesto, že se u hrušek vitamín C varem zničí, pořád jsou hrušky dobrým zdrojem vlákniny; obsahují vitamin A, vitaminy skupiny B, kyselinu listovou a minerály: draslík, vápník a hořčík. Jejich vysoký podíl vody působí na čištění střev, odstraňují zácpu a jiné trávicí obtíže, neutralizují a z těla poté vylučují těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium. Hrušky jsou rovněž velice bohaté na kyselinu listovou (ta je důležitá pro růst a krvetvorbu). Hrušky jsou také nezanedbatelným zdrojem vitamínu B, přičemž nejvíce je ho obsaženo těsně pod slupkou. Díky vyššímu podílu vlákniny působí hrušky rovněž příznivě na náš zažívací trakt.

Hrušková šťáva pak zpevňuje stěny cév, působí močopudně a žlučopudně a příznivě ovlivňuje i žaludeční potíže. Pro vysoký obsah draslíku podáváme šťávu jako pomocný prostředek při poruchách srdeční činnosti.